Major Gyöngyi: Minden a Luna Fox-trilógiáról

Meseregény egy gyermek tollából

Észak-Magyarország

2021. szeptember 18. - Admin 01

56819935majorgyorgyi01-scaled.jpg

 

Családját kereső kislányról írt fantasztikus elemekkel átszőtt könyvet a 12 éves szerző.

Kevesen mondhatják el magukról, hogy 9 évesen meseregényt írnak, és 12 évesen könyvük jelenik meg. A miskolci Major ­Gyöngyi ezen szerencsés gyerekek közé tartozik, akinek magyartanár édesanyja teljes mellszélességgel támogatja őt. Luna Fox: A Remény árnyéka című kötetének érdekessége, hogy a rajzos illusztrációkat is ő készítette hozzá. A történet trilógia, amelynek másik két része, a Luna Fox: Sorsfordulat és a Luna Fox: A Sötétség bosszúja című még kiadásra vár a Könyvműhely Kiadónál.

Inspirálta a család

– Nagyon sokat nézett mesefilmeket a család. Két kedvenc mesémből merítettem az ötletet, hogy szívesen írnék én is hasonló történeteket – emlékezett vissza Gyöngyi. – A Remény árnyékának első változatát még kézzel, egy füzetbe írtam. Ezt anyukám elolvasta, és segített benne, hogy hol pontosítsam. Akkor találtuk ki azt is, hogy érdemes lenne rajzolnom hozzá, és kiadni a könyvet. Körülbelül egy év alatt született meg a végleges szöveg a számtalan változatból, amihez így 12 évesen új rajzokat készítettem. Bár eredetileg nem terveztem, de már megírtam a könyv második és harmadik részét is.

Jó móka a regényírás

A regényben az író környezetének alakjai jelennek meg, csak mesés formában.

– A főszereplő, Luna Fox egy félárva kislány, aki a családját egy hajótörés közben elveszíti. Az egész regényben a családtagjait keresi, akiket veszélyes kalandok sora alatt végül megtalál. Közben fantáziafigurákkal is találkozik, egy gonosznak tűnő hipnotizált fiúval és a Hope nevű hópárduccal, aki Istent testesíti meg. Nem vagyok nagyon beszédes típus, de írni azért szeretek, mert ilyenkor ömlik belőlem a szó, és megnyugszom közben. Ez közösségi szórakozás is, hiszen sokszor az osztálytársaimmal beszélem meg az éppen megszülető történetet. Sokat nevetünk, és a suliból hazaérve gyakran az első dolgom, hogy leírom a jó ötleteket. Úgy érzem, menő dolog, hogy ilyen fiatalon könyvem jelent meg. Felnőtt koromban is írással szeretnék foglalkozni, és remélem, hogy híres leszek – osztotta meg a kislány.

Fantázia a valóságról

Gyöngyi anyukájának is jó szórakozás lánya szövegeivel foglalkozni.

– Az első kötetből először 40 darab jelent meg, amit az ismeretségi körben osztottunk szét. A jelenlegi kiadás már bárki számára elérhető. A sok pozitív visszajelzésből az elején leszűrtük, hogy érdemes tovább folytatni – mesélte Vaszkun Anita, az édesanya. – A gyermek olvasók várták a következő köteteket, és úgy vettük észre, hogy a felnőttek szívéhez is eljutott a mese. Szívesen foglalkozom a szövegek csiszolgatásával. Nálunk ez családi móka, mert a nagyobbik lányom is ír. Mindig rácsodálkozom a gyermeki fantázia sokszínűségére és a szimbólumokra, amelyek megjelennek, miközben tulajdonképpen a valóságot adják vissza. Nagyon érdekes, ahogy Gyöngyi a második kötetben megjeleníti a hét főbűnt és a szeretetet. Büszke vagyok rá!

(A borítóképen: Major Gyöngyi és könyve, A Remény árnyéka)

A cikk szerzője: Detzky Anna

Forrás:

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/meseregeny-egy-gyermek-tollabol-5615192/

A bejegyzés trackback címe:

https://mjrgyngy.blog.hu/api/trackback/id/tr3716693012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása